donderdag 16 Juni 2016 Eerste masterclass geavanceerde urologische kijkoperaties

Urologen MMC delen kennis met alle arts assistenten urologie in Benelux

    

masterclass 7-6-20163

    

Op 7 juni organiseerden de urologen van Máxima Medisch Centrum (MMC) voor het eerst de Masterclass ‘Advanced urologic laparoscopy’ voor arts assistenten in opleiding tot uroloog uit de gehele Benelux. Deze unieke bijeenkomst vond plaats in MMC, Locatie Veldhoven.

    

Tijdens deze Masterclass werden in twee operatiekamers live demonstraties gegeven van geavanceerde laparoscopische operaties(kijkoperaties). Daarnaast lag de nadruk deze dag op patiëntveiligheid en teamwork. Tijdens de ‘Tips and Tricks’ sessie werd de uitgebreide ervaring van onze urologen met laparoscopie en 3D beeldtechnieken gedeeld.

    

In 2004 werd in MMC gestart met laparoscopie (kijkoperaties) in de urologie en sinds 2008 de meer geavanceerde laparoscopische urologie. De afgelopen jaren hebben onze urologen aan veel collega urologen in Nederland en ook vele Europese landen zoals België, Italië, Slovakije side-by-side trainingen gegeven om ze te trainen in deze operatietechnieken. In ons “Centrum voor Kijkoperaties” bieden wij voor alle oncologisch en functioneel urologische chirurgie een laparoscopische optie.

    

Kijkoperaties in MMC

Landelijk heeft MMC een vooraanstaande rol op het gebied van laparoscopie (kijkoperaties in de buikholte). De afdelingen chirurgie, gynaecologie en urologie werken nauw samen op dit gebied en delen hun kennis binnen het Centrum voor Kijkoperaties. Zij verrichten moeilijke kijkoperaties waarvoor grote expertise vereist is. Dankzij jarenlange ervaring kunnen ook deze complexe operaties uitgevoerd worden via een kijkbuis. Voorbeelden hiervan zijn kijkoperaties aan lever- of endeldarm. Omdat MMC grote ervaring heeft op het gebied van kijkoperaties, worden er regelmatig masterclasses gegeven aan collega-specialisten van ziekenhuizen door heel Nederland en in Europa.

   

masterclass 7-6-2016 2

   

masterclass 7-6-20164

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Urologie
(040) 888 83 90

Online afspraak maken
met uw verwijsnummer

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving