Wat is urologie?

Urologie is het vakgebied dat zich bezighoudt met ziekten in de organen die betrokken zijn bij de urinewegen en de mannelijke voortplantingsorganen. Als u klachten heeft op dit gebied kan de huisarts u doorverwijzen naar de urologen van het Máxima Medisch Centrum voor aanvullende diagnostiek en/of behandeling.

Tot het urologisch werkgebied behoren zowel goedaardige aandoeningen zoals: nierstenen, blaasontstekingen, vernauwingen, goedaardige tumoren, aangeboren afwijkingen, incontinentieklachten, impotentieklachten, sterilisaties en mannelijke onvruchtbaarheid. Maar ook kwaadaardige aandoeningen zoals: blaas-, nier-, en prostaatkanker worden door de uroloog behandeld.

Door middel van een echografie, een kijkonderzoek van de blaas (scopie), inwendig onderzoek van de urinewegen, het onderzoeken van de urine of röntgen onderzoek kan een diagnose en behandelplan worden opgesteld. Soms is een operatie noodzakelijk.

Het urologisch team bestaat uit 6 zeer deskundige specialisten die zich richten op een goede behandeling en een zo optimale kwaliteit van zorg voor u als patiënt. De specialisten worden bijgestaan door een team van gespecialiseerde verpleegkundigen, die ervoor zorgen dat u zich als patiënt op uw gemak gesteld voelt.

De urologen van Máxima Medisch Centrum werken regelmatig samen met andere specialismen binnen het ziekenhuis zoals: gynaecologie, oncologie, kindergeneeskunde en radiologie. Voor patiënten met specifieke klachten zijn zogenaamde thema poliklinieken ingericht. Te denken valt aan patiënten met bekkenbodem klachten, kinderen met plas- en verstoppingsproblemen of patiënten met kanker.

Op deze website vindt u meer algemene informatie over de urologie en specifieke informatie over de verschillende urologische aandoeningen en behandelingen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Urologie
(040) 888 83 90

Online afspraak maken
met uw verwijsnummer

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving